Moje projekty2024-08-22T15:28:20+02:00

OHLÉDNUTÍ ZA MÝMI PROJEKTY

Jako místostarostka jsem na radnici Prahy 8 poprvé působila v letech 2006 – 2014. V následujícím volebním období, po přechodu do opozice, jsem se vrátila ke své profesi a stala jsem se koordinátorkou osobní asistence pro seniory v Gerontologickém centru v Praze 8 – Kobylisích. Jedná se o terénní sociální službu, která pomáhá seniorům s omezením, zejména pak těm s demencí, žít dál ve vlastní domácnosti svůj život. Tento projekt jsem v roce 2009 v GC zakládala a z pozice místostarostky mu vytvořila podmínky. A za čím ještě se mohu hrdě ohlédnout?

Podcast na kolech

Proč vám představuji nízkoprahovou podcastovnu? Protože mnoho z vás si chce vyzkoušet vlastní tvorbu a nemá k ní technické zázemí; protože se ptáte, jaké to je být autorem podcastu, co všechno obnáší taková tvorba od prvotní myšlenky přes technické zpracování, představení, ale i schopnost pravidelné práce na vlastním projektu. To není vůbec málo a já budu ráda, když se pro vás nízkoprahová podcastovna stane příjemným a bezpečným prostorem, kam se budete vracet, řeknete o něm kamarádům, a ještě raději budu, když vám podcastovna ukáže, co ve vás je.

Proč mluvím o nízkoprahové podcastovně? Protože je určena primárně dětem a mladým lidem a je tady pro ně bezplatně. Ale má svá pravidla, která si prosím přečtete na webu podcastovny.

Poselství nakonec: „Nízkoprahová podcastovna je prostorem, kde si vážíme jeden druhého, kamarádského chování, kde respektujeme druhé, stejně tak jejich nápady a tvorbu, kde se k sobě ohleduplně chováme“.

Stránky podcastovny:

www.podcastnakolech.cz

Podcast na kolech Praha 8

Sdílení:

Čím je krmíme, takové jsou – konference

„Čím je krmíme, takové jsou“ byl první ročník konference nejen pro rodiče a nejen o dětech. Pozvaní odborníci nabídli své pohledy na mnohá témata týkající se mladých lidí. A protože diskuze o rodině a dětech, především pak duševní zdraví dětí, jsou velmi oceňované, zvu Vás k přečtení sborníku, který je souhrnem odpřednášených obsahů a zajímavých rozhovorů. A samozřejmě pozvání platí i na druhý ročník uvedené konference, která se bude konat v květnu roku 2025.

Sborník z konference najdete zde:

https://www.p8p.cz/images/document/9706976/Cimjekrmimetakovejsou.pdf

Čím je krmíme, takové jsou - konference Praha 8
Čím je krmíme, takové jsou, konference 2024

Sdílení:

Senior taxi Praha 8

Hovoříme-li o potřebách seniorů, míváme tendenci mluvit jen o jejich zdraví. Kvalitu života však udržují mnohdy úplné maličkosti, které umožňují seniorům žít dál jejich samostatný život. Takovým pomocníkem je například bezpečná přeprava, proto jsem ji zřídila pro seniory, osoby se zdravotním znevýhodněním a klienty pečovatelské služby. Po půlročním zkušebním provozu, víme, že jste si přepravní službu, o níž se často mluví jako o „senior taxi“, oblíbili. Od září rozšiřujeme její provozní dobu, abyste se dostali nejen k lékařům, a to i do jiných městských částí a i v pozdějších hodinách. Stále prosím platí nutnost se předem objednat a případně absolvovat návštěvu sociálním pracovníkem, pojedete-li s námi poprvé, naše přepravní služba je totiž součástí pečovatelské služby.

Detailní informace a ceník najdete zde: http://sospraha8.cz/index.php/2023/10/31/dopravni-sluzby-sos-praha-8

Senior taxi Praha 8

Sdílení tohoto článku:

Podvečery pro rodinu o rodině

Podvečery pro rodinu o rodině jsou setkání s odborníky na různá mezigenerační témata a konají se na několika místech Prahy 8, tak aby si k nim mohl najít cestu opravdu každý. K oblíbeným místům pro naše společná setkání je libeňský Velký mlýn, bohnická Městská knihovna, karlínský klubový prostor pro seniory a do budoucna přibude i mediační místnost v prostoru úřadu. Témata vybíráme s kolegy podle přání, Vás návštěvníků, podle aktuálních celospolečenských trendů a potřeb. Těší mě, že pro mnohé z vás se podvečery staly tradicí, těší mě, že spolu začínáme již druhý rok a největší radost mívám z vašich zpětných vazeb, zejména, když vám pomůžeme v nalezení potřebného řešení.

Povečery pro rodinu o rodině Praha 8

Sdílení tohoto článku:

Akademie dobrovolníků

Akademie dobrovolníků je poděkováním těm, kteří věnují svůj čas druhým lidem. Dobrovolnictví je dnes důležitou součástí sociálních služeb, volnočasových organizací, nemocnic a mnohých dalších oblastí, není však možné rezignovat na péči a podporu o samotné dobrovolníky. I proto se zaměřuji na jejich další vzdělávání, které jim může poskytnout novou inspiraci, motivaci a prohloubit stávající dovednosti. V roce 2025 budeme na první ročník Akademie dobrovolníků navazovat dalším pokračováním a určitě se můžete opět těšit na témata reminiscenční terapie, muzikoterapie, pohybových aktivit, rukodělných technik, témata z oblasti duševního zdraví a komunikace s druhými.

Vladimíra Ludková Akademie dobrovolníků Praha 8

Sdílení tohoto článku:

Batoh pro nový začátek

Letošní Srdce osmičky bylo v mnohém jiné. Přála jsem si, aby mělo přesah. A nedávno přišel nápad, když se mi ozval kamarád s otázkou, zda-li nemám využití pro 4 téměř nenošené batohy. A protože moje kancelář je takové malé překladiště věcí, které se budou hodit a jiného potěší, batohy jsem převzala. Koukám na ně první den, koukám na ně druhý den a pak přišel nápad v podobě projektu s Centrem RUBIKON. Darovat lze kdykoliv a koho neoslovují vánočně laděné dárcovské projekty, projekt Batoh pro nový začátek je tady přesně pro něj.
Srdce Osmičky batoh pro nový začátek
Srdce Osmičky batoh pro nový začátek

Sdílení tohoto článku:

Srdce osmičky

V roce 2020 jsem představila charitativní dárcovský projekt Srdce Osmičky. V roce 2024 se otevře koncem listopadu již popáté přehled přání těch, kteří nemají takové štěstí jako my ostatní; jsou to klienti sociálních služeb Prahy 8, jsou to zároveň často naši sousedé, jsou to ti, které možná potkáváme cestou na tramvaj. Pravidelně se díky Vám, štědrým dárcům, podaří splnit téměř dvě stovky přání. Moje kancelář se v prosinci proměňuje v Ježíškovu poštu a pokaždé si s velkým dojetím říkám, že Vaše věrnost projektu je dárkem pro mě samotnou

www.srdceosmicky.cz

Sdílení tohoto článku:

Seniorská linka Prahy 8

Telefonická podpora seniorům vznikla z potřeby pomoci nejohroženější skupině obyvatelstva v době pandemie. Začala fungovat hned s prvními dny života s covidem v naší zemi. A vzhledem k tomu, že se nám v krátké době podařilo dostat její telefonní číslo do mnoha domácností, funguje i nadále, nyní i jako poradenská linka pro mnoho situací, v nichž se senioři ocitají. Linka pro seniory je obsluhována týmem mých nejbližších kolegyň z Odboru zdravotnictví a sociálních služeb ÚMČ Praha 8.
infolinka pro seniory Praha 8 Vladimíra Ludková

Sdílení tohoto článku:

Dům sociálních služeb

Dům sociálních služeb S. K. Neumanna je moderní komunitní pobytové zařízení Prahy 8. Mnozí o demografických trendech jen mluví, já konám. Dvoupatrové zařízení s výhledem na Prahu nabízí odlehčovací službu, která pomáhá jak seniorům, tak pečující rodině. Abychom se maximálně přiblížili potřebám našich klientů, součástí péče je fyzioterapie a zdravotní potřeby jsou řešeny cestou telemedicíny.

Kontakt:

počovatelna: 602 526 395

S. K. Neumanna 2475, 182 00 Praha 8-Libeň

Sdílení tohoto článku:

Centra aktivizačních programů pro seniory

Jsou místem pro setkávání seniorů z Prahy 8 a nabízí širokou škálu aktivit. V letošním roce to bude již 14 let, kdy vzniklo první centrum – CAP Burešova. Velký ohlas seniorů potvrdil moji myšlenku, že senioři potřebují ve velkém městě chráněné místo pro setkávání s vrstevníky, kde mohou jen tak pobýt nebo se zaměřit na rozvoj a získávání dovedností. V roce 2013 jsem založila druhou pobočku – CAP Mazurská, která nabídla podobnou možnost i na severu Prahy 8. Je zajímavé, jak je každá pobočka jiná, prostě svá, utváří ji návštěvníci, ale zejména pak dobrovolníci, bez kterých by „CAPy“ nemohly fungovat. Ve třináctém roce svého fungování bylo CAPu naděleno nové logo a facebookové stránky, bohužel také přišlo dlouhé koronavirové období plné překážek a omezení. CAPy vytrvaly a ukázaly, jak důležité jsou i v krizových obdobích a jak účinně mohou napomáhat při zvládání samoty a těžkostí. Ráda vám poskytnu další informace, prosím napište mi.

Centrum aktivizačních programů Praha 8
Centrum aktivizačních programů Praha 8

Sdílení tohoto článku:

OHLÉDNUTÍ ZA MÝMI PROJEKTY

Jako místostarostka jsem na radnici Prahy 8 poprvé působila v letech 2006 – 2014. V následujícím volebním období, po přechodu do opozice, jsem se vrátila ke své profesi a stala jsem se koordinátorkou osobní asistence pro seniory v Gerontologickém centru v Praze 8 – Kobylisích. Jedná se terénní sociální službu, která pomáhá seniorům s omezením, zejména pak těm s demencí, žít dál ve vlastní domácnosti svůj život. Tento projekt jsem v roce 2009 v GC zakládala a z pozice místostarostky mu vytvořila podmínky.

A za čím ještě se mohu hrdě ohlédnout?

Podcast na kolech

Podcast na kolech Proč vám představuji nízkoprahovou podcastovnu? Protože mnoho z vás si chce vyzkoušet vlastní tvorbu

Senior taxi

Přeprava pro seniory a osoby se zdravotním znevýhodněním Praha 8

Přejít nahoru