Byt pro vnoučka se prodraží a nejspíš už ho raději nepronajmete vůbec. Dostat z něj totiž po zavedení plánované pirátské změny nájemníka, bude ještě větší detektivka než dnes. Pirátský návrh na regulaci soukromého vlastnictví bytů je dalším zářezem socialistického inženýrství. U Pirátů to je standard!

Nedávno jsem o tom psala zde

Spor s nájemníkem je dnes pro vlastníka bytu horor. Pokud se nájemník šprajcne, soud vás nechá dlouho čekat, než se ke svému majetku, tou dobou možná vybydleného, dostanete.
Bartošovo pravidlo 2x a dost a pak na „věky věků“ vyvolá přesně opačný efekt, než ten avizovaný, tedy že nájemníkovi zaručí větší jistotu bydlení v místě. A budou dva typy majitelů. Jedni raději ponechají byt prázdný klidně několik let a pak „sekáči“, co budou rozdávat výpovědi po roce či dvou, což pro usazení mladých v místě není také ono pravé ořechové.

Prostě zase bude hůř, protože jakmile se do smluvní svobody cpe stát, nikdy to nekončí dobře.
Popravdě – jediné, co by opravdu pomohlo, jsou rychlejší a jednodušší způsoby, jak dostat z bytu neplatiče nebo toho, kdo byt poškozuje. Taková věc se dnes táhne většinou mnoho let. Ale jenom na to Pirátská socialistická strana nikdy nemůže přijít, protože státní dirigismus a zasahování do soukromí je téhle partičce vlastní víc, než ta černá vlajka.

vybydlený byt

Sdílení tohoto článku: